Welcome to my Page

Followers

Saturday, July 31, 2010

Sirap

Aku suka minum sirap .

Mengapakah ?

Bukan kerana nak JIMAT semata-mata .

Sebab sirap tu bes .

Tapi sekarang ,

Aku dah TAK NAK order air sirap lagi dah .

Sebab air tu akan mengingatkan aku pada seseorang .

Sirap oh sirap ~

lalalalala~~~

Sekarang aku nak try minuman baru pula .

barder waiter : "AIR APA DIK ?"

Aku nak jawab :  "I LOVE YOU ! "

Hahahahahaha .

gurau je..

Aku akan order air teh ais pula .

Deal ?

Friday, July 30, 2010

me !

S : Pandai mengatur hidup pasangan.



I : Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.


T : Suka memimpin pasangan.


I : Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya.


-:


N : Suka merajuk dan dipujuk.


O : Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.


O : Mudah untuk di pujuk.


R : Romantik.


F : Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya.


A : Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.


T : Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.


I : Amat mudah dipujuk dan berterus terang.


M : Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.


A : Mudah jatuh cinta.


H : Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan

go baby go !

ya sayang...

jangan putus asa..

go for it..

go baby go...

baby ? siapakah ?

aku lah..

bagi semangat pada diri sendiri..

baby,

hidup penuh dengan dugaan..

sabar lah mengahadapi nya..


okay baby ?

okay :)

Thursday, July 29, 2010

Kebahagiaan hakiki

tak ada siapa pun mahu hidup melarat ,
hidup susah ,
tak bahagia.

Namun hakikat nya ,

hidup ini susah ,
hidup ini memenatkan .
mungkin salah kita kerana tidak bersyukur akan pemberiaan Nya .

Sewajar nya kita patut belajr dan terus belajar untuk bersyukur dan terima semua nya
dengan tangan terbuka .

dan bukan nya redha dengan semua nya tanpa perlu usaha .
di akhiran nya , kita merungut .

alangkah indah nya jika kita mampu miliki semua kebahagian yang di idami .

Namun ,

Bila kita miliki semua nya , apakah erti hidup jika tiada cabaran sebegini .

hari rabu 28 julai

sangat sedih .

jangan tanya kenapa .

aku tak nak cakap .

hanya mereka yang tahu saja yang faham .

terima kasih kepada yang berkenaan .

tiba-tiba rasa nak bercerita mengenai cinta .






ada yang anggap cinta tu buta .

cinta itu segala-galanya .

mungkin benar bagi mereka .

namun bagi seorang gadis yang akan aku ceritakan ni,

cinta ialah sesuatu yang hanya mampu dia cari .
tapi tidak untuk dimiliki .

gadis merupakan seorang yang aku kenal.
dia bukan seorang yang solehah atau seorang wanita yang alim .

dia cuma seorang remaja perempuan yang mahu hidup seperti mana remaja perempuan lain.

seawal usia belasan  tahun dia sudah menyimpan perasaan ingin disayangi insan bergelar lelaki.

di bangku sekolah menengah, dia temui seorang yang berjaya menambat hati nya.

bagi aku, cara lelaki itu mendekati dia sungguh unik.
mungkin kerana itu lah cinta itu dikatakan buta.

hanya bermula dengan kepingan kertas kumal, hati gadis sudah tertawan. disusuli pula dengan cadburry.
(*si gadis tidak suka cadburry sebenarnya)

janji temu ditetap kan.
mereka berkenalan secara semuka akhirnya.

wajah jejaka muda itu masih segar di ingatan gadis. walaupun pertemuan pertama hanya di tepi kelas. jejaka berbaju tee hitam dan seluar khakis yang lusuh itu masih ligat berjalan di kotak memori gadis.

sungguh manis bila bercinta. semua dirasakan manis.

namun, kisah cinta gadis terhenti tatkala muncul insan kedua.
jejaka itu punyai peminat yang sentiasa mencari peluang untuk mendekati jejaka itu.

dalam masa yang sama, si gadis didekati oleh seorang jejaka yang tidak kurang hebat nya dengan jejaka kertas kumal itu.

mereka berpisah buat sementara. masing-masing mahu menduga.

ternyata mereka masih punyai jodoh apabila 31 Ogos tiba.
mereka menyambung kembali ikatan hati itu.

dunia yang banyak dugaan ini terus mencabar kesetiaan mereka.
akhirnya jejaka kertas kumal kalah di medan setia.
kasih si jejaka beralih kepada bunga yang dikenali di tempat baru.


habis madu sepah dibuang.

lama si gadis digantung. akhirnya ibu jejaka kertas kumal mengkhabarkan perihal sebenar kepada gadis. ibu juga jatuh hati pada si gadis. mungkin kerana santun nya. mungkin juga kerana si gadis ialah dirinya dan tidak bermuka-muka.

3tahun si gadis hidup bersama bayang-bayang.
mutiara jernih menjadi teman sepanjang 3tahun yang sunyi itu.

kesunyian si gadis ditiup oleh jejaka baru dikala mereka secara tidak sengaja di temukan.

jejaka baru ini sangat mencabar bagi nya. kerana sepanjang 3tahun sunyi itu, si gadis mencuba sedaya hati nya untuk melupakan jejaka kertas kumal. mencuba nasib dengan jejaka-jejaka baru.
mencuba untuk terima kenyataan. namun semuanya menemui jalan buntu.

jejaka tidak sengaja ini melamar si gadis untuk menjadi penawar rindu. pengubat duka. lamaran nya disambut mesra oleh si gadis.
mereka mengenali hati antara satu sama lain terlebih dahulu. dalam tempoh itu, mereka sudah mula menaruh hati antara satu sama lain.

dengan segala keberanian yang berbaki, tanggal januari menjadi tarikh keramat mereka. mereka bersatu.

langit tidak selalunya cerah.

si gadis terus diduga dengan kehadiran seseornag yang sangat menduga kesetiaan nya.

jejaka yang memiliki wajah iras jejaka kertas kumal.
sedikit sebanyak gadis tergugat dek paras dan kelakuan nya.

ya ! dia seperti jelmaan semula jejaka kertas kumal. mereka serupa !

kerana kuatnya kasih antara gadis dan jejaka tidak sengaja itu, mereka masih bersama dan si gadis yakin.

walaupun hati nya diduga,iman nya tergoda tapi kesetiaan yang tidak berbelah bagi kepada yang satu itu tetap ada.

~semoga si gadis masih tabah dan gembira disamping jejaka tidak sengaja. lupa kan jelmaan jejaka kertas kumal ya ? si dia itu cuma jelmaan. tidak mungkin akan anda temui jejaka sebaik jejaka tidak sengaja itu di era globalisasi kini.


~tak salah kalau si gadis itu diberi kabahgiaan kan ?

all the best gadis !

Tuesday, July 27, 2010

♥ cute face

(。◕___◕。)

❤ ❤

( ◕ ‿◠ )

·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·

(◕‿◕)

❤❤

Monday, July 26, 2010

Mereka kawan aku

Aku ada kenal ramai kawan sejak aku belajar di kolej **** ni..

The best is :



ni geng dari 2008 lagi..
tapi yang still ada cuma aku,datul dan jaja..yang lain-lain dah pergi UiTM..


sekarang aku ada kawan-kawan baru..



ni geng baru...terbaik..


aku kenal mereka masa pergi kem..

kem REHLAH di pasir puteh..

ada seorang ni sibuk nak pancing best friend aku..



sweet !



yang ni ketua kumpulan kem aku hari tu..
nama dia muhammad al-hafiz..
panggil dia yakuza..

mengapakah ?

mana lah aku tahu...

(*BTW, FYI..muka dia iras EX bf aku zaman nobita dulu)


*itu sahaja entri malam ni..sekian..

facebook yang selalu aku tengok..

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000319775733&v=wall&story_fbid=139867122700613#!/profile.php?id=100000319775733&ref=ts

Untuk renungan orang tersayang .

Aku muat naik gambar-gambar aku ini untuk
si DIA .

Aku tahu aku ni suka bergambar .

Sayang....Nah...


ni zaman sekolah dan zaman kanak-kanak



ni gambar sem lepas..




ni gambar sem ni.. aku cuba pakai tudung express..hehehehe


 ni gambar baru tahu..? hehehehe

*aku tak reti pose..jangan banyak komen..



siapa kiss pipi aku ni..??hehehehe

i miss you papa !



crocs ke tu??
wakakakaka



dalam library pun boleh jadi ?

papa...

entry ni untuk anda...

i love you !

nak membebel boleh tak ?

(*nk tayang hasil lukisan aku seketika..ok dah..)

hari ini macam harem..

apakah ?

aku pakai kebaya pergi kelas..

namun...............

jeng..jeng,,jeng...

"JPJ" kolej nampak aku..

argh !

lari !!! nanti kena kompaun..

hehehehe


aku selamat lah ! tak kena kompaun pun .

(*kompaun tu sejenis surat denda yang akan masuk dalam akuan hutang tertunggak pelajar.)


Sunday, July 25, 2010

cincin oh cincin


well...termenung sekejap meh...

dalam hidup setiap insan yang dilahirkan secara semulajadi nya perempuan ,

mesti ada idaman mereka sendiri .

hal ini kerana , kaum Hawa ini sentiasa dikurnia 9nafsu..

(*agagagagaga)

shopping , barang mekap , segala-gala nya boleh jadi godaan bagi kami

(*Oppss ! aku pun termasuk juga..hehehe )

well aku ada gambar cincin idaman aku..

disebabkan aku tak berapa berkenan dengan emas

(*walaupun dia mahal)

aku nak warna puteh..

perak ke emas puteh ke PLATINUM ke..

(*wawawawa...)

nak tengok ? bagi aku , comel la .

tak tahu bagi korang comel ke apa.

(*kenapa aku asyik salah taip ni ? )

sekajap ya ? aku edit sikit gambar dia kasi meriah + mewah sikit..

nah ~~


sometime

maybe we should start looking for what we don't see.

we can't move the building.

but we can move the sun.

a song that can make u feel so much.

a crystal that seem to eyes as a glass.

everything is a riddle to the thought.

*apakah ? emma oi.. anda tolong jangan mengarut ! hahahahahha

aku tengah nonton CSI ni...
kelas dah habis untuk hari ni..
aku agak bengang sebab facebook jam..
aku nak ber'online' dengan buah hati tak dapat..
sialan punya internet !

Saturday, July 24, 2010

♥tak ada title la !

daging bakar . ketam masak merah . ikan sepat .
sayur lemak . TV3 . laptop ACER . berfacebook.


mengapakah aku mengarut-ngarut bagai ?

hehehehehe ~~

ini lah padah nya bila orang tidur,aku merayap .

aku tidur,orang merayap .

punca ?

kerana aku kebosanan .


(*Spongebob dah jadi gila sebab Gary lari . Hahahahaha . )

kesunyian yang tiada batasan nya .

tahap kamen rider . mungkin juga tahap karma atau mungkin tahap infiniti .

Ya ! TAHAP INFINITI .

baru bunyi macam ahli sains yang menang hadiah Nobel .

hah !

apa yang boleh hilangkan rasa bosan ni ya ?

dengar lagu ? *checked !
berfacebook ? * checked !
berblog ? *checked !
apa lagi ya ?

hurm.........

ahah !

tengok cerita *****

agagagaggaga...



Thursday, July 22, 2010

kenapa sekarang?

kenapa disaat aku sengkek ni

banyak pulak barang yang perlu dibeli.


  1. selipar

  2. liquid eye liner

  3. bedak compact

barang yang berkenan pun makin banyak

*Aku berkenan num 13 tu..rm10 sehelai

tu selendang..

adoi...

aku ni suka pakai selendang..

tapi kesayangan aku cakap

aku tak sesuai.

hehehehehehe

time-time nak raya ni aku gila nak

cari kain yang cantek.
maklum lah...


nak buat baju raya..



*tema hitam putih / kelabu untuk raya tahun ni.

rm60 sepasang...
adoi..berkenan.............

namun..hurm...
nak......................................


oh GOD~

for Ages long...

dulu aku pernah jatuh hati dengan seorang lelaki.

Seseorang yang tak menyayangi aku.

Tapi dia seorang yang baik.

Dia sentiasa mengajar aku yang cinta bukan segalanya.

Dia kecewakan aku disaat aku perlukan dia.

Dia hilangkan diri.

Lepas tu,aku nekad untuk permainkan semua cinta.

Aku khianati cinta semua lelaki yang aku kenal.

Aku yang buat mereka sukakan aku.

Aku juga lah yang kecewakan mereka dengan bangganya.

Sekarang.

aku bersyukur.

Terima kasih ya Allah.

Engkau dah temukan aku dengan seorang lelaki yang sangat baik.

Seorang yang sabar dengan kerenah aku.

Seorang yang dapat menerima aku seadanya.

Hidup tak selalunya mudah.

aku di uji oleh Nya sekarang.

Semoga aku mampu menghadapi nya..

Aku sangat gembira disisi dia..

bet potong kuku !

semalam aku bet potong kuku dengan best friend aku (jaja).

kami bet either Kiki and Hafiz

akan datang ke meja kami kat Cafe or tak..

sebab selalu nya kalau orang ramai Kiki tak akan datang ke Meja kami.

namun,

aku kalah..

mereka datang..

argh !

AKU KNE POTONG KUKU..

eeeeee......

pocoyo

handsome boy (* POCOYO )


pandai pocoyo melukis

main tepi pantai bersama-sama kawan baik...

kawan baik Pocoyo

love quotes


Dear CIK EMMA KECIK,

Love is an expression and assertion of self-esteem,
 
a response to one's own values in the person of another.
 
One gains a profoundly personal,
 
selfish joy from the mere existence of the person one loves.
 
It is one's own personal,
 
selfish happiness that one seeks, earns, and derives from love.
(Ayn Rand)
 

 
 
 
 

Wednesday, July 21, 2010

adik-adik yang masih kecik ♥

malam ni aku nak bercerita about adik-adik aku yang masih tak mampu untuk berfikir..
secara logik nya, yang masih baby..





aku anak sulong..
yang first..


second ( yang bawah aku ), nama dia Ahmad Firdaus.
dia sekarang dah form 3..
that's mean tahun ni will be seatting in his coming PMR..
good luck angah.. :)


lepas angah...
Ahmad Fikri..
dia umur 11 tahun..
pengawas sekolah...
apa yang best about Eyie
 (nama panggilan kat rumah)
ialah :

  • sangat mudah untuk memberi pertolongan..

  • sangat pandai berahsia..

  • kecik lagi tapi dah ready nak ambik black belt (tae kwondo)

lepas Eyie, aku nak sebut sikit
about adik perempuan aku yang pertama..
nama penuh dia lebih kurang aku..
Siti Noor Fatihah..panggil dia Ecah..
beza umur Ecah dengan Eyie cuma 1tahun je..
which mean dia baru 10 tahun sekarang..
dia baru berjinak dengan sukan Tae kwonDo
sejak 2tahun lepas..
tapi sekarang tengah berlatih untuk jadi jurulatih
(biar betul adik-adik aku ni..pakat-pakat nak jadi jurulatih..)
last competition,
Ecah jadi peserta terbaek bawah 10..
dia menang dengan 1 emas, 2perak, 4 gangsa..
(tahniah Ecah..Along bangga)


next..
(ramai nya adik-adik aku ni..)




nama dia Siti Noor Farah Hanis..
panggil dia Hanis..kadang-kadang aku panggl dia adik..
hehehehehe
dia ni pelik sikit...
rambut dia seorang saja dalam rumah aku tu yang curl..
aku lurus..Ecah lurus..entah dari siapa lah dia dapat gen tu..
nenek aku kot..
dan dia seorang saja yang makan sayur dalam adik-beradik aku..
(argh ! nak pergi tandas sekejap ye.? nature call)


ok dah..hehehehehe ( yuks ! apa lah aku ni kan ? )


mana dah tadi ? owh ya !
Hanis..dia bijak...tak pergi sekolah lagi tapi dah pandai mengeja..
membaca..kalau slow tu,standard lah...buadak kecik lagi..baru 5tahun..




lepas Hanis,
aku ada adik perempuan lagi..



nama dia Siti Noor Faiqah Hani..



panggil Eqah..tapi dia suka address kan diri as Hani..
aku pun tak tahu siapa yang ajar dia..
dia ni baru 2 tahun..tapi pandai juga..
dia sangat manja dengan aku..gila-gila punya..
ingat lagi hari tu masa cuti sem hari tu..
malam yang aku start cuti tu,dia tak nak tidur dengan mak ayah..
nak tidur dengan aku..
aku tengok TV, maka atas lengan aku a.k.a depan TV
 tu la dia tidur sama-sama dengan aku...
hehehehehe
sweet kan adik aku yang ni ?
sayang dia..


yang terbaru ni aku dapat baby boy..
bukan aku yang bersalin..
mak aku yang deliver baby tu..
nama dia Ahmad Faiq Hadi..
dia ni pun manja dengan aku..
hehehehe..
baru je lahir...







**i miss them so much..

Friday, July 16, 2010

weekend

hujung minggu di kota bharu..
hurm......
not much to say...
kedai banyak tutup...
aku and my friend kelaparan......
mana hala tuju untuk isi tangki ni??
hujung minggu yang agak bosan..
kalau nak makan meggi lagi boleh tak?

Thursday, July 15, 2010

ruang bacaan




ni url ruang yang sentiasa aku habiskan masa..
 
 
 

Ada sikit rasa ♥


comel kan koala ni ?

gambar koala ni xada kene mengena
dengan entri malam ni.


Kalau saya sejuk,
Tuhan bagi matahari untuk panaskan saya,
kalau saya panas,
Tuhan bagi angin untuk sejukkan saya ,
dan..
kalau saya sunyi..
Tuhan bagi awak untuk jadi teman saya,
supaya saya takkan sunyi lagi!


Jangan menoleh ke belakang,kerana aku akan menangis

Dan jangan pula terlalu ke hadapan kerana aku akan lelah mengejarmu,

Tapi sentiasalah disisiku untuk menemaniku,seperti sekarang….




Kiranya tempias membasahi jendelamu

Itulah air mataku mengingatimu

Tanpamu sedari ada darah di jarimu

Itulah tandanya sesuatu terjadi kepadaku

Andainya kau terbatuk

Itulah tandanya aku termimpikanmu

Andainya kau tersedar

Tika Al Quran mendayu di subuh sunyi

Itulah tandanya aku pergi dulu sebelummu