Welcome to my Page

Followers

Monday, April 25, 2011

entri terakhir

hai. ni maybe antara entry2 terakhir aku. just maybe. aku tak tahu. maybe aku ada masa seminggu lagi. or lebih,aku tak tahu. tuhan yang tahu. 

 well, for all wrong doing yang pernah aku buat, yang aku sakit kan hati siapa2 yang baca belog ni or yang kenal aku secara sengaja or tak, either aku memang berniat or tak, aku mintak maaf. 

aku ada banyak benda nak share tapi aku tak tahu mana nak mula. ye. aku ni noob sangat kan? kata la apa korang nak kata. ok? sampai korang puas hati. pape pun, doa kan aku jumpa kebahagiaan. hanya kawan2 terdekat sahaja yang tahu kenapa aku aku berhenti menulis, berhenti berbelog, mati kan HP, berhenti belajar. Ym segala bagai. aku dah off. pape pun, aku harap korang tak jalani hidup aku ni. sebab sumpah seksa. ok? bersyukur la dengan life korang ada sekarang. mine is worser than yang korang lalui tu. aku tak banyak masa. aku off dulu. 

mintak tolong boleh? tell him i love him so much. tell him that if he loves me back, he wont left. 

miss you holding me

Saturday, April 23, 2011

patah pendek

malam ni malam penentu.
esok aku tak tahu dapat ambik final or tak.
aku tak boleh study. semua tak masuk. aku nak menangis rasa.
aku suka gila dengan biology tapi kenapa kali ni jadi susah.


aku ada satu harapan yang betul2 aku harap. 
aku tulis kat belog dia.
aku harap sangat. please.


BTW, barang aku, even makanan yang aku ada or masak,
bukan haram untuk disentuh. 
serious rasa nak marah. nak, makan jela. jangan nak buat macam aku ni haram.
kau siapa nak hukum halal or haram. wali??
adeeehh

cerita sugul aku

aku lari dari rumah. 


ayah aku tak cari aku pun. biar lah. aku sedih gila. pakwe tak ada untuk aku mengadu. kawan2, aku segan sebab aku baru kenal mereka. lain2? aku tak ada. aku sunyi sangat. esok aku exam. tapi aku tak rasa yakin. tak rasa apa2. aku rasa macam this is it. this is the end of my future. aku dah menyerah. aku dah tak ada semangat sikit pun untuk teruskan hidup. aku rasa nak lari dari semua ni. kalau kau ( nik sharil afiq mokhtar) baca ni, aku harap kau faham apa aku rasa. walaupun dengan ucapan pendek. 


aku rindu kau. saat2 yang perit dulu, kau selalu ada untuk tenang kan aku. bagi aku semangat untuk hadap semua masalah tu. sekarang, aku rasa macam bangkai bernyawa. sekarang,saat ni, aku sangat berdoa untuk kita bersama balik agar aku ada orang untuk berkongsi. untuk aku rasa, there's someone who love me instead of me loving my own. untuk ada sebab kenapa aku perlu tabah. family sendiri tak pedulikan aku. kau tak pedulikan aku. ni semua buat aku rasa aku useless. 




" Yeah - you’ll never know what happened the next day.Hari ni kau berjanji sehidup semati - tapi esok mungkin kau menyampah dan bosan dengan pasangan kau.Hari ni mungkin kau cakap kau sayang kat dia - dan tidak akan diduakan.Tapi kau juga yang melanggar apa yang kau katakan tu.
Manusia adalah makhluk pelanggar janji.Selalu apa yang dijanjikan amat susah untuk ditunaikan.Secara jujurnya adalah lebih elok untuk tidak berjanji.Kadang-kadang janji-janji kita ini akan memakan diri.
Kadang-kadang kita berdosa untuk bersikap jujur.Kata-kata jujur - walaupun benar,namun ia akan dihina.Kadang-kadang - hidup ini,adalah lebih baik hipokrit untuk diterima dari bersikap jujur."

saya cuma harap awak faham

kenapa awak tak pernah bagi tahu saya ?
kenapa awak tak nak bertahan lagi ?
saya cuma harap awak faham.
yang saya masih rindukan awak.
masih perlukan awak.

so yesterday

aku hajat nak cerita something pada kawan2 di belog ni. 
of my life. tapi entah lah. so stressed out. huhu.

apa2 pun, aku rasa nak marah. why dia nak marah aku? 
hello, kau dah ada GF kan? its ok. aku faham tu. ingat aku nak terhegeh2 pada kau?
my entri? its not about you. so jangan nak perasaan ok? 
hidup aku penuh dengan kawan2. hari2 aku jumpa kawan2.
so, my entri yang tak spesifikli sebut nama siapa2 could be anyone.
bukan kau. ok? be matured sikit,. 

Thursday, April 21, 2011

cer-pan

*cer-pan is cerita panjang


morniingg.. hari ni morning aku memang morning yang betul..pukul 7.41 am.. kenapa morning sangat ni ye? kejap lagi aku story telling.

 first thing first. semalam aku ber'sms' dengan Afiq. ye Afiq lagi. hehe! walaupun masa tu aku agak busy, tapi aku tipu dia. yela. dia sms aku tu. susah nak percaya. tapi tu lah dia. bila aku dah nekad tak nak sms dia, tak nak contact dia, dia datang. aku memang happy. suka, yela, tiba2 HP bunyi,lepas tu pic dia keluar dengan love2 bagai, naik nama kat skrin, " my sayang ",tapi lepas tu? aku sedih. down gila. rindu apa semua. banyak juga benda yang kitaorang sms kan. 


paling aku perit nak bagitahu dia ialah bertapa tawar nya hati aku dengan cinta sekarang ni. sorry sangat. aku tahu aku tak cantik, tak cun, tapi buat masa ni, aku rasa kalau ada orang yang dekat2 dengan aku, nanti jadi mangsa je. ialah, hati tengah suam2 kuku lagi, kang tak pasal2 cakap aku main kan hati someone. bila dia sms semalam,tiba2 kepala aku terlintas. what if dia tiba2 cakap nak aku balik? then otak aku direct bagi jawapan even aku tak sempat nak fikir dalam2. 'terima jelah. kan sayang Afiq lagi. tak salah kan?' ok. tu yang otak aku bagi tahu aku. honestly memang aku nak dia juga. tapi aku takut dia akan buang aku macam ni lagi. dah2 la. dua kali dah aku kena buang (dengan yang first couple dulu and dia). yang aku bagi ialah cinta. tapi yang dia anggap, seksa.


ok. ok. aku nak story kenapa morning aku awal pulak. sebab nya ialah......

sebab semalam aku keluar jalan2. member aku yang sorang ni tak ada laptop. kesian dia nak buat assigment. aku bagi la dia pinjam. tapi sure2 la dia kena guna depan mata aku. haha! sebab tu la aku keluar. aku sayang Baby aku ni. lepas dia siap guna laptop aku (ekceli laptop habis bateri), dia nak belanja aku makan sebagai tanda thanks. tapi aku tahu dah dia sebenar nya nak spent time dengan aku. ( ok aku perasan. haha!) lets say, member aku ni si A (bukan nama sebenar) yang pinjam laptop apa semua kan? tiba2....


member lagi sorang yang aku kenal juga (si B) bagitahu yang ada orang nak cari gaduh dengan dia (B). so, semalam kita acara gadoh2 lah ye. kumpul geng2, siap2 semua. aku? aku pun angggkut geng tapi lepas tu aku nyorok. kena paksa sebab aku perempuan yang kiut miut (hahahaha!) =,= baru ingat nak tengok tapi kena marah. huhu. aku di hantar ke  rumah member perempuan yang berdekatan. (padahal rumah sewa aku pun dekat. entah lah. chaos la kata kan. tak fikir dengan betul kejap) pape pun, aku selamat. ok ? lega.. psssttt, jangan fikir bukan2 ok? ak tahu apa yang jadi semalam secara detail. jadi korang yang just tahu sikit2 ni, jangan nak ngade2 judge suka2 hati. 


haish! hati aku ni sedih la pulak. kalau nak baca lagi, lompat ke belog lagi satu. ok? tekan --->  (...GO...)


ni aku letak pic2 adik kesayangan aku. =) enjoy..

ni zaman dia baby lagi. tapi dah pandai tengok camera


dia tidur memang wajib gini.

nampak tak calar kat hidung tu? dia garu =,=


baru lepas mandi =)




kejar camera

Wednesday, April 20, 2011

cara sedut

hai2. morning. pagi ni , aku nak bercerita " how to smoke without kesan pada lips. "

kawan2 aku ada yang smoke tapi tak dapat kita tengok kesan nya. kan selalu nya, kalau smokers ni kita cam dengan tengok bibir dia. bibir smoker tegar ni selalu nya jadi hitam kan? gelap2. ungu2. entah lah warna apa tapi gelap. arggghh! aku upload pics la senang..ok? jap nak google..

ok fine aku tak jumpa. huhu sedih betul.

tak pe.tak pe. aku sambung balik. erm..~~ haa..cara2 untuk avoid bibir jadi hitam ialah,..

hisap rokok tu jangan habis.. kan rokok tu ada part untuk kita sedut2 asap tu, haa..jangan bagi bara tu dah dekaat sangat baru nak stop.. stop hisap rokok bila bibir start rasa panas. so, bibir tak jadi hitam.. tapi jadi maintain pink =) kan cun tu... hehe 

tapi..~~ smoking tu tak bagus.. kalau boleh, avoid hisab rokok.. lagi class.. =) macam aku.. hahaha..tak membazir.. aku? si ex-smoker bibir pink! aku dah stop smokinggg..aku kena tampar sebab smoking..kureng hasam tol si penampar tu.. tapi tak apa. si penampar tu kacak lagi bergaya. (ye ke? ok. aku tipu. haha) aku fikir2 balik, baik lah. aku stop. thanks tampar aku ye incik pinky cause marah saya smoke. love you more. hahaha. opppss! no more love. haha. ok lah. aku nak hit the shower. nak makan, nak study kimia. 29 nanti exam kimia. tapi aku tak nak repeat lagi dah. adioussss.. -peace-

smoking?

ok. entry ni spesifik kepada rokok. 

kita semua tahu rokok tu tak elok kan? tapi kenapa still ada yang merokok? perempuan pun ada.

yes. ada. rokok tu satu budaya ke? ye. untuk release stress. (ye ke release?) 

aku dah belajar sesuatu. bila dah berhenti merokok then merokok balik, mahu pusing 1 dunia. huhu.

sumpah tak nak. huhu

Tuesday, April 19, 2011

semalam dan semalam

ini cerita tentang semalam dan semalam dan semalam yang lalu.

hari ini aku sibuk dengan kerja luar kolej. uruskan hal peribadi kat rumah nenek yang telah besarkan aku selama ni. =) Thanks Tok bagi upah. hehe.

ok. back to what I want to say. 

semalam, perit hati aku.
nak marah, salah. nak lepas, salah.

bahu siapa yang ada lagi untuk aku?

kenapa bukan kau?

abah, 
" kan abah dah pilih. abah dah cari yang terbaik untuk anak abah. tapi along tolak. tengok sekarang. pada W*n lah jodoh nya. abah tak suruh kahwin sekarang. tapi elok lah berbaik2 dulu. berkawan2. kenal hati  budi. nanti buat lah keputusan nak terus kan ke tak."

abah, ketahuilah.
hati anak mu ini dah tertutup. cukup lah. cinta semua dah basi.
semua patut buang. maafkan along. tapi W*n bukan orang nya.

adehh..
balik2 ayah aku suruh aku dengan pilihan dia. common la.... aku baru 21.. bukan 31..
ok. ok. bukan baru 21 tapi dah 21.. ok aku tua. so what? aku bukan nya nak monopause esok2. ish ish ish.
hidup ni lama lagi. aku tak nak dengan pilihan ayah aku sebab dia terlalu baik bagi aku. korang pun tahu kan? aku ni jahat gileeerrr.. ngeh ngeh ngeh.. =P dia tu alim ala2 ustaz.. belajar sekolah agama apa semua. so not me. kang tak pasal2 aku marah dia sebab dia,mesti la nak aku pakai macam ustazah. memang bagus. tapi bukan sekarang. nak berubah macam tu kena ikhlas kan? demi Allah kan? aku tak terfikir or terbukak hati untuk tu lagi. nanti sampai masa, aku akan berubah. tunggu la.. orang cina kata, man man. slow2.

now, visi misi aku just nak skor pointer tinggi sem ni. dapat ke tak? aku tak tahu. tapi aku akan work hard. siang belajar, malam keluar. hahaha. hard ke macam tu?? what ever la korang nak kata apa. aku ni jenis study kejap, relax kejap. baru masuk kepala. jangan push2. kang 1 apa pun tak masuk. haha. ok la.. aku nak sambung buat past year. Genetic and reproduction ni sangat detail and complicated gileeeerrr.. tak masuk kimia and internet programming lagi.. adoooii and adoiii.. and double infinity of adoiii... huhu

owh..and no more story of love. sebab cinta aku dah mati. =)

Sunday, April 17, 2011

own quotes



so amacam? haha

Friday, April 15, 2011

entry khas

aku just letakkan entry ni as bukti yang aku tak tipu.

she do miss u. ok?

tapi macam mana nak print screen kat blog??

hadoi....

Thursday, April 14, 2011

Aura single?

Hai. selamat malam. eh aku bukan nak tidur lagi la. baru nak makan. huhu. aku rasa sangat pelik. why?

cause dulu, aku putus, aku jadi tiny. 

ok. bukan macam orang lidi or kurus kering and mengecik. 
maksud aku tiny tu  kurus. skinny. ok? sebab bila putus cinta, aku tak ada selera makan. aku tak nak keluar rumah. semua aku tak nak. 

tapi now, aku  rasa even aku tak makan sangat, aku jadi chubby. why?? pp aku dah tembam. pffffttt!! adeeehhh

=,= 

why oh why?? aku rindu dia lagi. aku ingat nak let go hp yang guna sepanjang aku dengan dia. hp tu bawa banyak kenangan sangat. tapi aku sayang hp tu. tapi kadang2 hp tu buat aku sedih. mesej2 dalam hp tu buat aku sedih. aku menangis. macam mana?? nak buat apa ni? let go hp sony? sony tu camera dia cantik. sayang juga. E71? dia punya. mana boleh. huhu! 

somebody..help!! T_T huhu.. 

Afiq, I miss You soo much!

Be strong Sayang!

ni sambungan dari entry pagi tadi. 
di maklumkan My Ex tak jadi datang. huhu. dia ada hal.
haaaa ( tarik nafas dalam2, hembus. ) 

aku tak kisah mana dia nak datang or tak. 
yang aku kisah ialah, aku tunggu mesej dari Afiq.  
Dia tak mesej aku pun. hadoiii.. apa? apa? nak mengata aku? kata la.

aku tahu aku ni pathetic kan? so what? eleh. kata la. 
nanti kena kat diri sendiri baru tahu.
aku nak potong kuku, nak study, nak belajar rajin2. 

Mr. Ex

hurm.. morning.. macam biasa, morning aku start at 10 or 11.. hehe..


firstly aku nak buat correction. yang accident semalam bukan ABM.


( Damn betol. tapi Hafiz mana pulak ek? dia cakap dia hafiz. dengan suara tengah sakit2. mana la aku nak cam. dah la num yang call tu bukan num ABM. ok ABM kan suka tukar fon dengan GF dia. so memang aku tak cammmm.. adeeehhh.. ampun ye ABM )




 secondly, semalam my Ex text me.. oppss!! bukan Afiq ye.. Its Amirul Azizi.. ( muka Zizi macam muka ABM. OMG!! ) 

ok.. aku story sikit about Zizi ( a.k.a zack ) kami pernah couple masa sekolah dulu then dia keluar sekolah dulu cause dia senior aku. aku stay kat sekolah.. then kami break up.. aku tak tahu kenapa.. after a while, mak dia bagi tahu dia ada other girl. so aku move on.. lama lepas tu then jumpa Afiq.. the end! hahaha.









what with the text ? well he said, ' rasa macam nak pergi KB je esok' which is today cause text tu pukul 12 semalam. so, aku macam  say what???!! dah lama gila tak eye to eye.. ok fine. aku memang rasa nak juga jumpa dia. its not that aku nak curang dengan Afiq. tapi hello. me and Afiq, totally break off dah kan? aku bukan nya tak pujuk or tak sayang dia ( Afiq ) tapi dia still macam tu. hati aku memang ada dia ( Afiq ) tapi i need to move on instead of jadi perayu yang tegar.. hahaha.. ok lah aku kena mandi dulu.. ada kelas. and i need to study.. final dah dekat.. Got to go.. tata 


My dream ~ Afiq n me~  hahaha

Wednesday, April 13, 2011

little big things

" I miss all the little things. Like him driving with his hand resting on my knee and the way we'd share a big gooey ice cream. But I especially miss the hot nights in those motel rooms when he was all around me, the taste, and the scent and the feel of him. And I'd fall asleep in his arms, with the sound of his heartbeat being the last thing I heard before going to sleep. I ache with longing "


p/s : hope you are reading this.

cerita basi


hai. hari ni aku dengan berkobar2 nya nak bercerita tentang life aku. 
(macam la sebelum ni cerita pasal life orang lain kan?) tapi yang ni versi lain sikit. versi tak sedih. yeay! aku tak sedih. 


semalam aku & my housemate kemas rumah. aku ni sangat suka main air + sabun. sebab rasa macam main ski. seronok. tapi perasmian majlis kemas2 ni lagi best. kami 5 orang kerjakan si tikus yang di jumpai dalam rumah kami. 5 orang ni dok kejar tikus yang seekor tu. letih gila. tiba2 kawan aku ( ABM ) call. dia accident. OMG! 


aku rasa macam nak pergi lawat tapi bila fikir2 balik, tak payah la kot. GF dia ada. family dia ada. aku ni siapa lah sangat. hehe! semalam, aku seronok basuh rumah. sental tandas. berus lantai dapur. redecorate dapur. happppyy! lengguh 1badan. haha!


and, semalam aku dah finish download YM. bukan aku tak pernah ada YM tapi sejak aku tukar laptop, aku tak download lagi YM. malas. hehe! aku ni superMalas girl tahu tak? lepas ni boleh la YM aku ye? hari ni, bangun tidur je, aku tengok destop aku dah ada icon YM. pergi dapur nak minum air, terasa segar. dapur dah cantik & wangi (bau softner Daia) . rumah dah bersih. so, konklusi nya aku happy pagi ni even aku tak mandi lagi sekarang. haha!

however, aku still rindu dia. hope dia rindu aku jugak.

p/s : ku cerita banyak2 about personal kat belog kulat. (sila click "kulat")  so jump ke sana lah kalau nak baca personal life aku. even aku bukan artis tapi tak salah kan kalau nak kongsi personal life?

Tuesday, April 12, 2011

orang baru

aku nak introduce orang baru dalam hidup aku. eh salah. gimik je tu. aku just nak share dengan korang sosial web site yang aku guna sekarang. korang try search di google, meebo.com. jumpe tak? dia tulis kat situ, together is better. haa... yang tu la.. meebo ni macam YM. boleh chat, wc, main game, ada chatroom, macam2. so jumpe di meebo.com ye? me? cik kulat.. hehe..


 lagi satu, sevenpages.com. sevenpages ni dia macam facebook. yes FB. cuma beza nya, 7pages ni buatan orang malaysia. so sokong la product orang malaysia ye? jom kita sign up ramai2. nak link? ok2. aku letak. tapi korang kene bukak tau? 


untuk meebo, sila tekan link ni.

untuk sevenpages, sila tekan link ni

dah basuh bersih

Hey2.. 

:) hari ni aku nak senyum dan melangkah dengan irama baru. hehe. bukan apa, semalam aku call dia. dia angkat. we speak well (sampai habis kredit aku dibuat nya!)

 konklusi? 


aku dan dia = nothing. yes nothing. aku dah lepaskan dia macam yang dia mintak. dia nak bebas dari aku? ok go on. aku cakap aku dah ada orang lain. ( Im a liar! ) haha! memang aku ada mesej dengan someone. tapi bukan untuk 'bercinta'. and yes memang aku seksa diri sendiri. tapi demi dia juga. aku tak nak dia tahan diri demi aku. maksud aku, tak bercinta, tak terima orang baru sebab aku pun tak ada orang baru. caused he said so. so aku buat cerita macam tu.

 jahat? ok. aku memang jahat. puas hati??




hee.. kawan2, susah kan nak tengok laki letak gambar romantik2 dengan GF kat profile picture ? kawan2, nak tanya lagi.. kenapa laki cuma berminat nak kenal, nak num fon apa semua dengan gadis2 yang dahi licin je ek? habis yang tak dahi licin macam aku (mungkin juga kamu yang baca ni) macam mana? tak ada orang nak minta num la ek? teruk2! 


haha! ingat laki je ke tahu pilih2? perempuan un lah! macam aku, even aku ni tak lawa, tak licin dahi nya, tapi aku memilih. haha! aku nak yang kulit sama cerah, tinggi sama (salah tu. sepatut nya sama rendah.) tak smoking, rambut pacak (macam landak) haha! and paling penting, tak malu untuk ngaku aku ni GF dia. ok?? very mengada2 la aku ni kan? tapi kisah pulak aku. hahahahaha!

Monday, April 11, 2011

. : rumah hati aku kosong :.

hai. and yes. tengok jam.. T____T aku ponteng lagi. pfffttt...! dam'it! aku bukan sengaja ok? aku tak  boleh tidur semalam. aku teringat kat kau. macam2. ok2. too much kan? sorry kepada orang yang kena marah pagi tadi. ok? aku marah bila aku serabut. then im ok. kan? sayang, belikan bear2 badak kat JUsco Midvalley tu boleh? nakkkkkk.... :( mesti tak kan? sayang, kau tahu kan apa jadi pada kepala aku? pagi ni dia denyut2. sakit la. adoi... 

sayang, aku rasa macam kena tipu. kenapa laki macam tu? salah perempuan ke? to be exact, salah aku ke? sayang.. kenapa? hati aku dah tawar. mana kau? rumah dah bersawang. kau tak nak datang bersih kan ke? cantik2 kan balik rumah hati aku ni. 

. : new blog in the house ! :.

My second blog = done! well.. motive untuk ada dua blog ialah untuk manage few things. :) baju blog mungkin same tapi ada beza nya antara dua blog aku ni :) cik kulat, untuk dia. blog ni, aku sahaja :) ready? aku akan mengarang, bercerita, tanam kulat banyak2 untuk Mr. Mushroom aku. :)

Sunday, April 10, 2011

. : Cik Kawan Baik :.

sejak akhir2 ni, blog jadi kawan baik aku. walaupun dia xbalas tiap syarahan aku, dia tak teman aku makan, tak bagi respond sikit pun tapi aku rasa dekat dengan dia. thanks kawan baik! kawan, nanti kita shopping ok? aku pakai kan kau baju baru. (templete baru) ok? aku tahu  aku cuma bercakap dengan kau bila aku rindu Afiq. bila aku terlalu gembira. bila aku terlalu terluka. sebab tu lah guna nya kawan kan? kawan yang sentiasa ada disisi tanpa minta balas budi. kau memang kawan yang baik!

Saturday, April 9, 2011

. : kau tak kan faham siapa aku :.

malam ni aku rasa aku sangat sunyi. tak tahu kenapa. esok ada test kimia, tapi aku rasa stress. maybe last week terlalu banyak kerja kot. entah la. and one more thing. aku penat. aku rindu dia. yes. I'm not kidding! 

hey Mr. You, i miss you. you know? text me. say u missed me too. could you do that for me? i guess not. right? 

aku rasa aku nak naik moto lagi malam ni. boleh? aku nak jadi minah rewang. entah. aku rasa no use. aku rasa nak memberontak. aku tak tahan lagi. too much pressure. tapi siapa lagi yang aku ada? aku dah tolak semua kawan2 yang aku pernah ada dulu. sekarang aku ada kawan2 yang baik2. yang baru. 

dulu, dia tak suka kawan2 aku. ok. aku tukar. demi dia. tapi sekarang? mana aku nak cari mereka balik? aku tahu aku jahat. kan?

aku tahu lelaki tak pandang perempuan macam aku.
aku kasar. aku tak cantik. aku tak pandai. tak kaya.tak ada apa2. mulut jahat. perangai teruk.

aku cuma aku. emma noordin. ni lah aku. perempuan yang kosong.
aku tak bahagia. aku mencari sesuatu untuk tumpang bahagia. makin lama aku makin jauh dari bahagia yang aku cari. 

( ok. laptop aku buat hal! u_u ) 

dah 3bulan. mana dia? aku tahu aku gila. aku still harap one day, dia akan cari aku. text aku. cakap something nice. 

maybe just, 

"salam..tengah buat apa? busy tak? nak mesej jap boleh?"

then for sure, even aku busy aku akan tetap balas mesej tu. 

"wasalam..tak busy pun..tak ada buat apa2..kenapa?"
(ok. maybe time tu aku dalam kelas or something tapi for you, aku tak kisah)

" i miss you emma"

and after dapat mesej tu, demi Allah. aku akan menitiskan air mata aku. air mata happy yang teramat sangat. aku akan kelu lidah. maybe aku tak balas mesej tu. tapi after that aku akan call. cakap dengan esak tangis. 

hanya tuhan saja yang tahu. aku sangat2 merindui dia.

kalau aku balas pun aku akan cakap :

"i hate you. i hate you. i hate cause it took you so long to say it" 

aku sayang kau sangat2 Afiq.

tapi tak mustahil ke untuk semua tu jadi? aku rasa semua ni mustahil. aku ni selalu mengharap sesuatu yang sangat susah untuk jadi. kan? Im such a day dreamer. Shame on me!

p/s : Im still not over you. 

. : song that fits us well i guess. :.

It's morning, you wake, a sun ray hits your face

Smeared makeup as we lay in the wake of destruction

Hush baby, speak softly, tell me you're awfully sorry
That you pushed me into the coffee table last night
So I can push you off me

Try and touch me so I can scream at you not to touch me
Run out the room and I'll follow you like a lost puppy

Baby, without you, I'm nothing, I'm so lost, hug me
Then tell me how ugly I am, but that you'll always love me

Then after that, shove me, in the aftermath of the
Destructive path that we're on, two psychopaths but we
Know that no matter how many knives we put in each other's backs
That we'll have each other's backs, 'cause we're that lucky
Together, we move mountains, let's not make mountains out of molehills,

You hit me twice, yeah, but who's countin'?
I may have hit you three times, I'm startin' to lose count
But together, we'll live forever, we found the youth fountain
Our love is crazy, we're nuts, but I refused counsellin'

This house is too huge, if you move out I'll burn all two thousand
Square feet of it to the ground, ain't shit you can do about it
With you I'm in my fuckin' mind, without you, I'm out it



Just gonna stand there and watch me burn
But that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie
Ohhh, I love the way you lie



Rihanna feat eminem - love the way you lie part two.

. : tuhan tu adil kan? :.

cinta bererti jika kita benar-benar mencintai seseorang kita tidak akan pernah berhenti memikirkan tentang mereka walaupun sesaat dan merasakan dialah segalanya.... Cinta adalah perasaan yang tak dapat dilihat dan di jelaskan tapi boleh dirasai dan jika kita benar benar menyintainya, kita sanggup mati untuk mereka...

Cinta adalah segalanya.cinta hadir tanpa diundang..keikhlasan rasa cinta membangkitkan seribu kekuatan dalam jiwa dan diri kita. kerana cinta itu memberi sejuta rasa, tidak keterlaluan jika aku katakan cinta itu anugerah yang tidak ternilai..Cinta membuatkan kita merasa bahagia dan selesa bila bersamanya dan  kita boleh menjadi diri kita sendiri, tak perlu make up,tidak perlu pakaian mewah semasa dengannya dan dia sentiasa merasakan kita adalah satu satunya insan yang dia sayangi. 


Cinta adalah menyintai, pengorbanan, kesetiaan, persefahaman,,saling perlu memerlukan dan sentiasa mengambil tahu.... Cinta adalah mengambil berat tentang orang lain. Iaitu sentiasa menerima seadanya seseorang itu walau apa jua keadaan nya bukan kerana kelebihannya sahaja.... Cinta adalah perkongsian suka dan duka. Dia atau kita akan sentiasa ada di sisi dalam apa jua keadaan...Cinta adalah persahabatan dan keluargaa.... 

Cinta adalah dugaan paling besar tapi manis akhirnya, terpulanglah pada kita bagaimana kita menghadapinya.... Cinta boleh membuatkan kita mengalirkan air mata.Cinta mampu merubah memberikan kebahagiaan dalam hidup kita..Cinta merupakan pencetus corak kebahagiaan dalam hati kita... bila hati dah cinta segalanya menjadi  indah...semakin indah.... terus indah....

menarik betul apa yang dikarang Adeq Nad punye BF. tersentuh jap hati aku. rasa macam nak bercinta balik. tambah2 pulak aku tengah dengar lagu Acha Sepriasa- Ada Cinta. hehe. ok lah. aku out dul ye? banyak kene study since final dah dekat sangat2.

Love you always. :)

. : aku admire dia :.

ok.. seram! aku bukan admire a boy or man laa...

no use nak admire laki yang tak admire aku balik..

aku admire perempuan..to be exact, she a sister.. maybe dia tak kenal aku..tapi its ok..aku still admire dia.. :)

ok dem! internet selok kakang!! eee.. nak tengok youtube pun tak boleh..eee!! baru ingat nak share picture dengan korang.. dem2!!

eh cop! aku rasa aku rindu dia la..ish3..haha! aku out dulu la.. tata!

Friday, April 8, 2011

. : why? :.

semalam sibuk sangat sampai aku tak sempat nak termenung as always.

and semalam jugak, HE texts me. around 10.46p.m..

why?

how ever aku happy dia text aku. even just, "salam", "wt pe?" & "sj tny"..

sekarang aku tengah timbang2 untuk kerja part time..i have too... abah, sorry. anak abah need lots of money..

friends, any suggestion on part time job? cuti sem kali ni pun just 2minggu.. memang tak lama sangat kn? okay lah.. out dulu..

Thursday, April 7, 2011

. : jawapan mereka pada aku :.


You tend to be doubtful about the status of your relationships. You always fear that the end might sneak up on you and you would once again go through the pain and embarrassment of loosing the person you love to someone else.Past relationships have left you with a pessimistic way of thinking and you constantly need reassurance.You want someone who needs and loves you just as much and you need and love them. You want to believe your lover only has eyes for you

. : :.

hati aku tawar. tapi andai kau hadir lagi, singgah di laman ni lagi, aku akan rasa manis tu balik. tu aku pasti. 


aku ponteng aktiviti hari ni sebab aku nak buat final projek. tapi pagi2 lagi aku dah di kejutkan dengan 1panggilan telefon. oh dari kawan. nak ajak ponteng sesame. hehe. terus otak aku melayang ke KL. apa kau buat kat sana ye? tidur lagi ke? adehh. rindu nya nak tanya khabar dari dia. tapi..~~ hati ni, makin lama makin sakit dengan perbuatan dia. walhal bukan salah aku. lelaki yang berjiwa keras. masih ada yang sanggup  korban kan bahagia demi ego. aku tak faham kenapa.


aku MMS gambar aku dan dia, sent! cukup lah 1mesej untuk hari ni. dulu, tiap2 hari mesej. lepas tu, beberapa jam sekali mesej.sekarang sehari 1mesej. nanti? mungkin tiada terus. kau yang mahukan sebegini. bukan aku. jari aku masih menari2 atas keyboard. mencari sesuatu yang boleh buat aku sibuk. baru aku tak mesej kau.

sayang,kau tahu? hati ni sangat2 sakit. aku tak doa kan keburukan pada kau tapi andai 1hari nanti semua ni jadi pada kau kau yang terkejar2, baru kau tahu derita hati ku. 

pernah jugak dulu aku baca petua2 untuk tahu adakah dia masih mahukan kita atas tidak. contoh nya, call @ mesej dia. dalam 1hari, make sure ada. nanti hilangkan diri secara tiba2. tunggu dan lihat. dia cari kita ke tak. kalau aku plastik, aku boleh tunggu. aku boleh buat semua benda. tapi sayang! aku manusia yang bernyawa. berjiwa manusia, berakal cergas, masih punyai ruang di hati dan fikiran untuk simpan semua memori. 

pernah juga dulu aku fikir. tanpa cinta, kenapa orang lain musnah? aku boleh berjalan tanpa cinta. tapi, sekarang. aku termakan kata2 sendiri. table turns. sungguh! 

aku rindu  kau kekasih hati!

. : perfect dedication for you :.

What have I got to do to make you love me
What have I got to do to make you care
What do I do when lightning strikes me
And I wake to find that you're not there
What do I do to make you want me
What have I got to do to be heard
What do I say when it's all over
And sorry seems to be the hardest word
It's sad, so sad
It's a sad, sad situation
And it's getting more and more absurd
It's sad, so sad
Why can't we talk it over
Oh it seems to me
That sorry seems to be the hardest word
What do I do to make you love me
What have I got to do to be heard
What do I do when lightning strikes me
What have I got to do
What have I got to do
When sorry seems to be the hardest word

Wednesday, April 6, 2011

. : do you remember? :.

without noticing it, you suddenly pop-up in my mind. 

pa, ingat tak pernah 1hari. kita happy sangat. kat Genting dulu. after pergi main semua2 game, makan, jalan2, sesat semua. papa ingat? that 1happy day, just before kita balik KB, ayang nangis. sedih tu datang tiba2. papa ingat tak papa tanya ayang kenapa.. and papa ingat tak apa jawapan ayang? 

just in case if papa tak ingat, cause ayang rasa papa memang lupa. 

 ayang cakap ayang sedih sebab hari ni dah nak habis. esok2 tak tahu kita macam mana. ayang cakap ayang takut papa akan tinggal ayang. papa cakap jangan sedih..jangan takut.. papa tak akan tinggal ayang melainkan ayang tinggal papa.. papa, papa ingat? 

sorry. tiba2 ayang teringat.. :'(

. : speechless morning! : .

Macam Harem jadah! 

korang tahu, laki tu text aku pagi2 buta cakap :

" weh timah, aku follow up hidup ko. kesian aku tengok. ko dah putus sebab aku kan? tapi padan muka.puas hati aku. aku nak kat ko, ko jual mahal. macam lah ada orang nak kat ko selain aku."

haktuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! hoi!!!!

biar la tak ada orang nak kat aku pun. aku bukan makan duit siapa2 selain duit aku. aku tak hidup sebab kau semata2. boleh jalan lah! aku tak nak kat ko sebab ko tu buaya darat! ni life aku. apa nak jadi pun ni life aku. so ko boleh jaga life ko yang ko sendiri tak boleh nak jaga dari dulu. 

Afiq dah buang aku dari hidup dia ke apa ke, non of your business my so called "kawan". 


pa, tengok tu. dia jahat kan? adehhh.. papa.. papa mesti tak baca blog ayang ni kan? pa.. i miss you..

Tuesday, April 5, 2011

. : entri khas buat dia part 4 : .

Dear formal BF, Nik Sharil Afiq Mokhtar. 

hee.. Sayang.. I miss you so much..sila ignore gambar kat atas tu okay? hehe.. gambar ni aku tak edit sikit pun.. so, nampak segala 'jururawat' kat muka.. hehe.. right now, my hubby is in the train.. maybe tidur kot.. sebab tu tak mesej aku.. well, readers, aku dah clashed.. tapi aku still sayang dia as my hubby.. tak salah kan untuk aku still panggil dia 'sayang','hubby',ke apa2 yang aku suka. kan? 

Pa.. life ayang sangat sesak.. macam traffic jam kat KL pukul 4 / 5 petang tu.. sesak! pa, ayang tak salah kan? bukan salah ayang kan? laki tu yang gatal kan? pa cuma nak denda ayang je kan? nanti papa balik kat ayang balik kan? please say Yes pa. pa.. papa sayang ayang kan? :) ayang sayang papa 44X ganda lebih dari tu.. pa tidur elok2 ye sayang? ayang tunggu mesej dari papa..meanwhile, ayang buat kerja ayang sikit2..

in case if papa baca entry ni, papa.. you know how much you valued to me.. and nothing can beat you. tempat papa dalam hati ayang. sentiasa ada untuk papa.. balik lah ye sayang..

ok ok..next is for readers, tak salah kan kalau kita nak panggil orang yang kita sayang as apa pun kan? hubby,baby,anje,honey,papa,sayang,darling,daddy,mummy, or apa2 je.. kan? FYI, aku and Afiq just friend sekarang.. so, siapa yang nak takel dia, tampil lah kehadapan. mintak 'petua' dari aku pun boleh..hehe.. haha! weh, jangan mimpi lah! he's mine. haha! over my dead body tau?! kikikikikiki.. :P ok lah..karang ada yang cakap aku ni lebih sudu dari kuah..hidung tak mancung pipi tersorong2.. hee.. out dulu guys..pa. ILY!!

Friday, April 1, 2011

. : fed up! : .

hai2.. hari ni aku akan jumpa dia buat kali terakhir.. (i guess..) hati aku ni memang dah sangat2 tak tahan lagi dah.. even aku still sayang dia, rindu dia, and yes still berharap dia still ada perasaan pada aku.. tapi what to do..? aku pun ada perasaan..aku pun ada maruah.. as if salah aku ni macam aku pernah tidur dengan laki lain, then kantoi dengan dia kebetulan pulak aku and dia dah kahwin kn?? walhal bagi aku, salah aku masih boleh di maaf kan bila aku dah sincerly mintak maaf and menyesal yang teramat sangat. kan? 

everybody deserve their second chance kan? (aku speaking ni entah betul entah tidak..huhu) adeehhh.. aku tak tahun selama mana hati aku akan bebal macam ni.. tak tahu la petang tadi tiba2 hati ni jadi keras lain macam sampai aku tak rasa apa2 even dia text aku dengan nada marah2.. maybe aku dah tawar hati kot.. thank God sebab Allah dah makbul kan doa aku yang satu ni iaitu untuk walk this pain smoothly without any suffer. 

aku admit, aku memang dah buat macam2. tapi hasil nya tetap nothing. so aku harap malam ni, apa yang aku rancang aku jadi macam yang aku rancang.. apa rancangan nya? jeng3.. next entry aku akan bagi tahu ok?

and yes..hati aku memang still taken by NIK SHARIL AFIQ BIN MOKHTAR.. well, just to share dengan dear readers ( berlagak macam ramai je yang baca kn?) dulu, mak dia macam ada something2 dengan bapak aku..nenek aku nak mereka kahwin..tapi bapak aku tak nak bila kenangan kan darjat yang jauh beza.. korang pun tahu kan, dulu darjat tu sangat penting.. and now kebetulan aku in to dia sangat2.. cerita about our parent ni di cerita oleh nenek aku. if dia (nenek aku) tipu,maka aku tipu korang jugak lah..hehe..

ok lah.. aku nak pergi tambah semangat..maklum lah..malam ni nak pergi putus dengan redha and rasmi nya.. andai dia untuk aku, nanti ada lah tu jodoh..andai bukan, aku tak nak bercinta lagi buat masa ni..aku serik nak jatuh hati..ok dah2..nanti aku sebak..hilang pulak bebal and kebal aku ni..dah..diam! shut up! shuhhh!!!! hhehehehe tata

Wednesday, March 30, 2011

.: such a happy day:.

hai2..sekarang ni aku dalam kelas. orang lain sebok2 buat projek BIO 300..aku,sebok berbelog+khayalkan si dia..
hehehe

last night, aku happy sangat2. of cause mula2 tu aku sedih dulu. then baru happy..kn? tu la nama nya hidup..heeee :P kelas aku pagi2 buta. 1kelas je. then aku ingat nak ajak dia keluar. dia buat dak je....

(cop! jap lagi sambung. nak transit kelas jap.)

Tuesday, March 29, 2011

. : i need you : .

ok ok..aku rasa lately entry aku is all about him..kn? kn? kn? sampai kan tak ada orang nak baca lagi dah..kn? tapi apa aku kesah. ni blog aku.. tempat aku meluah ludah..wekk!! aku tak heran! huh!

aku rindu dia lagi la.. kenapa susah sangat kita nak get over it bila kita sayang dia macam gila??

aku baru je niat nak move on. yela, aku dah tak tahu nak buat macam mana lagi. aku dah pujuk, aku dah mintak maaf, aku dah pergi KL semata2 nak jumpa dia and to show how much he means to me. tapi i gain nothing. not a little bit as i hope for. kadang2 aku rasa macam bodoh. (memang bdoh pun!) tapi apa aku boleh buat. aku sayang dia lebih dari segala2. aku dah try tak msej dia. tapi end up, jari aku tup tap tup tap,sent! 

i don't seems to have any idea of why i did all those. argh! seksa tahu tak? lagi dua minggu final exam. aku, still in the state of stressing my mind, ripping out my heart. broken gila rasa. kalau aku ni anak jutawan, millionaire ke apa yang kaya2 tu, aku dah stop belajar, pergi jalan2 ke oversea, ke mana2 je untuk stay away dari cari dia. yela. dah terang2 dia tak nak aku. for what aku nak terhegeh2 lagi kan?and and, kalau aku ni bodoh gila, aku ni tak beragama, aku dah lama gantung diri sendiri. weh, aku seksa zahir batin tahu tak?

tapi believe me. it is much easier to say it out loud rather than doing it. bahu yang memikul lagi berat dari mata yang melihat. percaya la! 

tipu kalau aku cakap aku tak fed up trying. tapi apa lagi daya aku? aku penat jadi orang bodoh. tapi aku tak boleh tak ada dia. lagi tipu kalau aku cakap aku tak rasa apa2 bila dia cakap," kita dah tak ada kene mengena". tipu sangat2! haktuihh! aku tipu! tapi aku gagah kan jugak. demi nak bersama dia balik. aku taj ada jaminan yang kami akan kekal sampai bila2 andai bersama balik. tapi one thing yang aku jamin, aku akan berubah kepada yang lebih baik dari dulu. trust me!  

konklusinya, aku boleh cakap yang aku fed up tapi hati aku tak pernah fed up. aku sedih bila dia buat tak tahu, tapi aku ni degil sangat. nak kejar jugak benda yang dah tentu2 bukan milik aku.

ok2. aku out dulu. aku nak nyanyi.nak lebat kan lagi hujan kat luar tu. good night readers. 

p/s : nik sharil afiq mokhtar, i need you. i miss you and i'll never ever going to stop from loving you. not even once.

Sunday, March 27, 2011

. : im home! : .

hai..im home..dah 3hari tak update blog..hehe..konklusi untuk my voyage ke KL is priceless..  

excited yang teramat sangat. :) makan Mc D, jalan2, makan lagi, sesat naik tren, duit hilang semua tu tak ku peduli janji dapat buat semua tu dengan dia. sampai aku lupa nak beli starter pack Digi. adeh! hehe..

tapi.... (still ada tapi yang banyak..)

  1. cincin couple aku jatuh,..nasib baik jumpa balik..yipiiieee.. ni pasal naik train dengan orang ramai,sesak gila2.
  2. apa akan jadi nanti? will it be continue? ke discontinue?
  3. arghhhhh~ takut!

ok..off to class dulu..nanti aku upload few pictures ok?

Wednesday, March 23, 2011

. : entry yang ke143 : .

Hai! erm~~ esok aku gerak ke KL. takot!! adeh. barang dah pack. semua dah siap. takot tu semestinya. huhu. dia nak jumpa aku tak ni?? mesej member dia pun tak ada respon. takot!

Tuesday, March 22, 2011

. : entri khas buat dia part 3 : .




hari ni dah 22/03/2011. Aku makin nervous. 24 ni dah gerak pg sana. dia nak ke jumpa aku? serious aku takut. dia macam dah taknak jumpa aku. semalam aku terbayang. aku dah sampai KL. tapi tak ada siapa2 pun nak jemput aku kat stesyen. tak ada siapa2 pun yang datang nak jumpa aku. aku call, aku messege, tapi tak ada balas apa2 pun. sekarang aku tengah tak sedap badan. rasa macam nak demam. aku takut. aku tahu aku terlalu fikirkan hal ni. tapi, salah ke?


semalam aku keluar dengan kawan2. aku beli 1jersi untuk dia. aku harap dia suka. kat depan aku sekarang ramai couple2. tapi aku? sorang2. HP pun tak ada bunyi2. tak payah cas pun sebab bateri tak luak. aku tak tahu nak buat macam mana sekarang. aku takut. macam mana ni??